simon-marjolein-downunder.reismee.nl

Tropical North Queensland

G'day mates,

Hier zijn we weer met een nieuw verhaal..Vanuit Mission Beach, waar we vandaag zijn gearriveerd vanuit Cairns met een overnachting in Paronella park (hierover straks meer)

Cool

We waren gebleven in Cairns... Wat een heerlijke stad ook weer! We hadden daar gekozen voor een camping gelegen aan Lake Placid (10 km buiten de stad), waar we echt op een geweldig mooie camping stonden midden in de natuur echt fantastisch!

We zijn met de bus naar de stad gegaan en dat was goed te doen (behalve dat de airco daar zo hoog stond dat het even leek op winter in ons kikkerland!

Undecided

De stad was echt weer super relaxed. Leuke winkels en als je richting de zee loopt heb je een boulevard, waar in het weekend een markt is. En dan een zwembad, midden in de stad! Mensen liggen daar te chillen op het gras terwijl er een bandje relaxte muziek speelt! Nou daar kunnen we wel aan wennen hoor!

We hebben in Townsville een Canadees stelletje leren kennen (Jean-Sebastian en Catharine) we hadden hun ook aangeraden om naar de camping in Cairns te komen (via sms). We hebben ze hier nog ontmoet enlekker met ze gebbq'd, dat was erg gezellig!

Vanuit Cairns hebben we een trip geboekt met een oude locomotief waarmee je van Cairns naar het stadje Kuranda rijdt om vervolgens met de skyrail (kabelbaan) terug te komen. We hadden over deze tocht gelezen dat het heel mooi moest zijn.. Nou dat was het zeker! De weg naar Kuranda was werkelijk fantastisch we reden door de natuur met veel groen en watervallen onderweg. Het leek wel de droomvlucht, maar dan zonder de elfjes! In Kuranda hebben we wat rondgelopen en gewinkeld en een echte Aussie hoed voor Simon gekocht, het is nu een echte outback Jack!

De terugreis met de skyrail was helemaal fantastisch! We vlogen echt over het regenwoud heen, werkelijk zo mooi! (Marjolein kon er ook wel van genieten toen ze eenmaal aan de hoogte gewend was). We hadden ook 2 tussen stops onderweg, 1 bij een waterval en 1 midden in het regenwoud. Daarna stapte je gewoon weer in een nieuw karretje (net de efteling). Het was echt een super gave ervaring!

Vanuit Cairns zijn we naar het plaatsje Port Douglas gegaan om te gaan duiken/snorkelen. We hadden van meerdere mensen gehoord dat het vanaf deze plaats mooier was om te doen en het was maar 1 uur rijden van Cairns dus dat hebben we gedaan! We zaten hier op een camping aan het strand en zijn de volgende dag gaan snorkelen/duiken. Het was echt helemaal fantastisch, vooral voor Simon. Het was voor hem een fantastische ervaring om te kunnen duiken in ‘the great barrier reef' (jammer dat je er niet bij was Eef!

Frown
) Prachtig koraal mooi gekleurde tropische vissen echt een ervaring om nooit te vergeten! Marjolein heeft gesnorkeld vanuit te boot (die was een beetje bang voor duiken) Maar heeft ook veel moois gezien.. Simon had gekozen voor 2 duiken, dus de laatste stop die we maakte zijn we samen gaan snorkelen. We hadden een onderwatercamera gehuurd dus jullie kunnen al het moois terug zien bij onze nieuwe foto's!

De volgende dag kregen we een sms van Jean Sebastian en Catherine dat ze naar Port Douglas kwamen en de vraag waar we zaten. We hadden al afscheid genomen in Cairns dus het was erg leuk om ze weer te ontmoeten op deze camping.. Hadden we toch nog een gezellig avondje samen..

De volgende dag hebben we nog gezellig ontbeten en namen weer afscheid van JS en Cath..Wij gingen nog iets verder het noorden in naar Cape Tribulation. We hadden weer van verschillende mensen gehoord dat dat helemaal fantastisch moest zijn en aangezien het maar 2,5 uur rijden van Cairns af ligt dachten we 'why not!'. Cape staat bekend om zijn 100 miljoen jaar oude regenwoud..Je kunt daar wandelingen maken door het woud en het leuke is dat dit ook aan het strand ligt, dus je loopt zo vanuit het strand het regenwoud in..Onze camping (wat echt te vies voor woorden was en echt te duur!) lag aan het strand dus we hebben de zelfde dag nog vanuit daar een wandeling gemaakt! Die was erg mooi..Maar de camping viel erg tegen en het regenseizoen begint al te komen in het noorden, dus hebben we onze biezen de volgende dag weer gepakt en zijn we terug gereden naar onze mooie camping in Cairns! (Er zou hier namelijk ook nog post naar toe gestuurd worden door de oude eigenaars van de camper)

Op de weg naar onze camping hebben we een nieuwe autoradio(met mp3) aangeschaft, de radio komt namelijk onze neusgaten uit (slecht ontvangst).. Simon heeft op de camping de autoradio staan inbouwen terwijl Lein even lekker aan het zwembad kon zonnen... En wie denk je dat daar aan komen rijden!!(jij raad het al Dees

Wink
) JS en Cath! Haha! Die waren eigenlijk nog van plan om te gaan snorkelen in Port en daarna ook naar Cape te gaan dus die hadden we echt niet meer verwacht! Ze wilde toch liever gaan snorkelen vanuit Cairns dus waren ze terug gekomen! Echt grappig.. Of creepy? Anyways het was weer gezellig!

Gisteren zijn wij weer richting het zuiden vertrokken richting Mission Beach.. Maar we moesten echt even een tussen stop maken in Mena Creek, waar Paronella Park ligt.

Paronella Park is gekocht in 1929 door een man genaamd Jose Paronella. Hij had een droom om een kasteel te bouwen en hij had gekozen om dat op dit mooie stukje land in Australie te doen, midden in het regenwoud met watervallen.. Hij bouwde zijn kasteel en daar bleef het niet bij. Hij bouwde ook een poolhouse, cafe, loverstunnel en een cottage voor zijn vrouw.. Hij heeft nooit in het kasteel gewoond.. De nieuwe eigenaar van dit park wil Paronella's droom in ere houden.

Wij hebben dus entree betaald voor het Park en dan mocht je in het Park Kamperen en daarbij zat ook een dagtour en een avondtour door het park, waarbij we uitleg kregen over de historie van het Park. Paronella Park is door de Australische ANWB uitgeroepen tot de nummer 1 must do's in Ausie..

Nou, bij ons staat ie ook met stip op 1! Wat een sprookje! Echt zo mooi en ook het verhaal erachter, kippenvel! We hebben hier ook schilpadden gevoerd en vleermuizen('s avonds ook baby vleermuisjes) gezien in the tunnel of love Werkelijk geweldig!(zie foto's)

Vanmorgen zijn we nog 1 x het Park ingelopen om alles nog 1 x te bewonderen .. Daarna zijn we doorgereden naar Mission Beach.. Zo rijden we weer op ons gemakje (cappuccino'tje, croissantje) terug richting het zuiden, waar we weer wat plaatsjes aandoen die we op de heen weg naar Cairns hebben overgeslagen. En dan vanuit Hervey Bay... Naar Frasier Island waar we ook enorm naar uitkijken!

Was weer een erg lang verhaal, maar we maken ook zoveel mee..

Hopelijk gaat alles goed met iedereen ! We denken veel aan jullie en door onze verhalen te vertellen zijn jullie toch een beetje bij ons! We genieten nog steeds van alle reacties die we krijgen.

Cheers mates en tot snel weer

Cool
...

Simon en Lein

Xander

Ik weet het nu zeker. Ik stop vanaf vandaag per direct met het lezen van jullie verhalen! Ik kan het vanaf hier (regen, koud, herfst) niet meer aan. IK WIL MET JULLIE RUILEN!!!!!!!!!!

Dat ik wil opschrijven dat jullie ervan moeten genieten, hoef ik eigenlijk niet eens te doen, dat blijkt wel al uit alle enthousiaste verhalen.
Heel veel liefs, Xander

jessica

geweldig, zou willen dat ik hetmet eigen ogen kon zien.

kus jessica

Joann

Hey Lein en Simon,

Wat een gaaf verhaal weer!!! Super, moet elke keer lachen als ik jullie verhaal lees.
Nog heel veel plezier en ik kijk uit naar de volgende verhalen!

dikke kus

Schwessie

Hey Outback Simon & zusje,
Wat lekker zeg....vooral als je ook nog de foto's erbij ziet! Lekker genieten!
X C

Fem

Dit keer ben ik er (toevallig) als de kippen bij om jullie verse verhaal te lezen!! Wat heerlijk allemaal!! Wat maken jullie veel mee zeg!! Leuk!! Ga nu jullie foto's bekijken!!
Liefs, ik

Joost

Eej gollies,

klinkt weer erg cool.. wat zulle jullie veel ervaringen rijker zijn na een half jaar!!

Groeten JvD

Lei en Karin

Hoi hoi Marjolein en Simon,
Jullie buurtjes van de camping in Townsville zijn alweer in Nederland. Last van een jetlag. We moeten zeker nog een keer terug want had was een prachtige reis. Maar we hadden te weinig tijd (hebben jullie beter geregeld) We vinden het erg leuk om jullie reisverslagen en foto's te bekijken. Nog een hele fijne tijd Down Under en tot mails.
Heel veel groeten

Leintje

Hoi daar...

terwijl het hier zeikt en koud is, heb ik zojuist heerlijk genoten van jullie prachtige foto's en mooie verhaal. Bijna geneigd om zelf het vliegtuig die kant op te pakken.

Hugh Jackman nog niet tegen gekomen? Anders kidnappen die hap. Past hendig in die camper van jullie.
Opvouwen en in maart uitlaaien hier in tilburg ha ha.

In ieder geval fijn om te horen dat alles zo goed gaat daar. Geniet weer de komende tijd. Ik zie jullie reisverhaal/foto's wel weer verschijnen.

Dikke kus Leintje

mas

......................................................euhm............................ik ben er stil van......................................................................................................................JEEEEEETJE WAT MOOI EN FANTASTISCH ALLEMAAL !!! houd dat croissantje en cappuccino gevoel !! hihihi

Floortje

Hey Lieverds,

Tja, genieten doen jullie zeker! Wat een humor teksten bij sommige foto's.
Zit je dan tot laat in de avond al die prachtige plaatjes te bekijken en jullie reisverhaal te lezen. Het is wel zo wat Xander schrijft. IK WIL RUILEN.
Enne, broertje...heb je Nemo nog gezien onder water?
Zeg het wel even op tijd als jullie door de fotoruimte heen zijn, jullie hebben nog wat van ons tegoed. Nog maar 4 opdrachten te vervullen, toch?

Heel veel liefs,
Dikke kusjes van Lukas en Thimo

simon en lein

Hee lieve zus,
We genieten inderdaad met volle teugen!
We hebben gisteren tot laat in de avond alle foto's erop gezet en bij de allerlaatste foto van het duiken staat een berichtje voor Lukas (bij de foto van oom Simon)... Heb helaas geen Nemo gezien, maar wel hele mooie andere visjes! Is een kaartje van Nemo ook goed?

Dikke x van ons

Lydia

Heyyy Simon en Marjolein,
Wat lees en zie ik nu? Ik zag een link staan bij je hyves.....Wat super allemaal zeg!!
Die camper is stoerrr en wat een mooie natuur!
Heel veel reisplezier met zijn 2. Geniet van jullie groooot avontuur.....dat doen jullie zo te lezen al met volle teugen!!
Groetjes van Lydia

lenie en marc

hey S&M
het is volop genieten daar dat zien en lezen we.
Heel veel plezier
groetjes uit Tilburg

Christel

Wacht met smart op het volgende verhaal...

Gr Christel

Kitty

Hallo luitjes!
Geweldig leuk om jullie grappige verhalen te lezen en jullie prachtige foto's te mogen zien!
Ga zo door met genieten; enjoy the moment!!!!!!!!!
Ik blijf jullie volgen........
Herfst groeten uit Brabant(kunnen jullie je waarschijnlijk niet zo veel bij voorstellen nu? Houden zo!!!!!!!!!!!!!)

Tilburgs Rooikapke

Heee Simon en Marjolein!
wat heeerlijk om dit allemaal te lezen. Echt te gek gaaf!
Ik ruik weer die heerlijk zeelucht van Cairns...het snorkelen...enz... Maar met snorkelen kun je vaak meer zien dan met duiken hoor, vergis je niet. Je hoeft niet perse de diepte in om al dat moois te aanschouwen. Goed dat je het gedaan hebt!

Frasier Island hebben wij niet gedaan, wij zaten toen op Fitzroy Island. Maar allemaal zo mooi!
Lekker genieten en leuke mensen ontmoeten!

Hier nog bedankt voor jullie leuke kaartje voor Bregje en Jeroen! Super dat jullie daar weer aan gedacht hebben zeg!! Dank je wel! Dikke knuffels van de kinderen,
Dikke kuss van de hele Bende!

Mama, Annet

Wat een prachtige foto's hebben jullie geplaatst.Het lijkt wel 'n sprookje onder water.En dan die mooie natuur, fantastisch.Aan jullie gezichten te zien zijn jullie happy together. Ga zo door, veel liefs en ik denk aan jullie.p.s. Ik bel volgende week weer.
Je (schoon)moeder.

Tanta Eefje

Nou Simon en Marjolein. Ik kan wel zien dat jullie veel plezier hebben. Het lijkt me toch wel wat zo lang vakantie. Ja en de natuur is prachtig. Ik heb weer een beetje het gevoel dat ik zelf in Australie zit.
Jullie hebben mooie foto's gemaakt ook onder water gaaf hoor.
Geniet er van maar datzal wel lukken.
Groeten Eefje

tante Anne-marie en andre

jeetje, Als je die foto,s bekijkt dan zijn we toch in het verkeerde land geboren. Geweldige foto,s Wij moeten het doen met de herfst. Wij zijn een week terug uit Spanje. Daar was het geweldig weer. De blaadjes zijn bijna van de bomen en sinterklaas komt volgende week weer in het land. Zo te zien genieten jullie van het tropisch natuur. Heel groetjes van ons . Anne-marie en Andre

Deeske

GOODMORNING....ORNING....!!

Bedankt voor jullie lieve kaartje! Hij is dinsdag binnen gekomen... Die andere heb ik nog steeds niet ontvangen...haha...raar hè?! Waar kan ik een enkeltje boeken naar het strandje op de foto??

Wat een super gave foto's hebben jullie gemaakt! Ik ben helemaal niet jaloers ;-)

GENIET scheetjes!

Dikke X

Judith

Hoihoi,
sjongejongejonge, hebben ze bij YorinTravel nieuwe presentatoren??? Lein en Simon.....ahum..die bezoeken de gaafste en vetste plekjes downunder!!
Eeej en die foto's........wauwie...de tranen schieten me in de ogen en het gemis aan jou wordt dan steeds groter..... jullie verhalen zijn echt bijzonder hoor en zeeeeer zeker vol humor!!! weet dat sintje alweer in het land is en..... dat we ontzettend veel aan je denken. Hoe leuk je het hebt samen met je menneke, in de tropische zon.mmmmmmmm de kids zijn je nog niet vergeten hoor lein!!! hihi.
geniet ervan en... lein ....morgen sterkte en ik denk aan je.