four seasons in melbourne
Hoi lieve iedereen,
Hier zijn weer met een nieuw verhaal vanuit het warme Australië terwijl jullie op de slee zitten en sneeuwpoppen aan het bouwen zijn (erg leuk by the way!).
Hopelijk houdt de sneeuw bij jullie aan en hebben jullie zo een witte kerst!
Wij doen het wel met een wit strand

Na ons laatste verhaal zijn wij doorgereden naar de staat Victoria waar Melbourne ligt..
We hadden daar weer afgesproken met onze Canadese vrienden JS en Cath.. Het was erg leuk om ze weer te ontmoeten! Zij zijn na Cairns de outback in gegaan en wij lang de kust naar beneden dus we hadden elkaar veel te vertellen en kregen veel tips over de outback!
In Melbourne zijn we 4 nachten gebleven.. Melbourne is een heel drukke stad. Echt net Amsterdam. En ook echt de mentaliteit van Amsterdam, druk, druk,druk... Echt totaal anders dan Brisbane of Cairns! Wel hebben ze er echt super mooie gebouwen. De ene is heel oud en de ander erg modern.
Maar het weer... 4 seizoenen in 1 dag! Het 1e moment is het daar zonnig en 22 graden en een half uur later sta je te bibberen van de kou in regen en wind. Dus we moesten een heleboel laagjes dragen als we op pad gingen! Doe ons dan maar gewoon ons kikkerlandje, daar weet je tenminste waar je aan toe bent! Haha! We hebben een paar dagen in de stad doorgebracht en op de laatste dag ook nog een straatartiest gezien. Erg leuk was dat, die man zorgde ervoor dat er een heel publiek voor hem klaar zat op het plein en ging daarna zijn show opvoeren! Simon en Catherine waren de L*L, want die mochten hem gezellig helpen tijdens de show. Was erg grappig en super leuk ook dat je zomaar op straat even een show krijgt!
Na 4 dagen Melbourne hadden we het wel weer voor gezien met dat onstuimige weer (we vroren s'nachts zowat ons bed uit!) Dus snel onze biezen pakken en land inwaarts terug richting Forster (waar we kerst gaan vieren).
JS en Cath zouden in eerste instantie blijven in Melbourne (omdat ze 24 dec naar huis vliegen en niet veel geld meer hadden). Maar omdat het eerste plaatsje Nagambie, waar wij naar toe gingen maar anderhalf uur rijden was en zij ook genoeg hadden van het weer, besloten ze om nog even met ons mee te reizen. Nagambie is een plaatsje tussen twee meren in, dus een erg mooie lokatie! En de camping was helemaal relaxed. Weer met springkussen en een lekker zwembad en het weer was echt heerlijk! Na 2 dagen heerlijk te hebben gelanterfant besloten wij weer verder te rijden naar het volgende plaatsje Tocumwal... Dit was ook maar 2 uur verderop dus besloten JS en Cath toch nog mee te reizen! We hebben dus uiteindelijk een week met elkaar doorgebracht en hebben echt een super gezellige tijd gehad!
In Tocumwal was het 2 dagen 40 graden! Dus we hebben daar heel rustig aan gedaan, een beetje langs de rivier daar gehangen en aan het zwembad.
Gisteren hebben we afscheid genomen van onze Canadese vrienden en zijn wij doorgereden naar Narrendera. Het was inmiddels 45 graden dus het was heerlijk om in de auto te zitten met de airco aan! We vonden de camping in Narrendera erg tegenvallen, geen zwembad en weinig schaduw, dus zijn we gewoon verder gereden naar Forbes (dat was maar 3 uur verder). Daar aangekomen was het echt zwaar benauwd en drukkend. Het was net of je een warme oven opentrok en heel de warmte over je heen krijgt. S'avonds begon het te stormen en te regen en koelde het gelukkig iets af.
De volgende dag hoorde we dat er heel veel bosbranden zijn uitgebroken rondom Sydney. Heel veel mensen zijn hierdoor hun huis verloren, erg sneu dus! En heftig om de foto's in de krant te zien. Gelukkig is het wat afgekoeld nu dus hopen dat het nu rustig blijft met de branden.
We zijnvandaag weer vertrokken uit Forbes en zijn daar eerst nog naar een Motor (auto) museum geweest! Erg gave auto's had je daar! En Simon keek zijn ogen uit! Daarna doorgereden naar Dubbo, waar we nu zitten.. Leuke plek met een gezellig stadje dus hier gaan we 2 dagen bivakkeren en dan... Naar Forster waar we lekker Kerst gaan vieren met Henny en Thyda. En daarna nog oud en nieuw in Sydney met Evelien en Rick erbij! Kortom we kijken erg uit naar de feestdagen!
Lieve mensen dit was het weer even voor nu... We wensen jullie allemaal super fijne kerstdagen en een knallend 2010.. En jullie zijn natuurlijk allemaal uitgenodigd op de brug in Sydney,

Tot snel weer!
Liefs Simon en Lein
Geniet van het mooie weer! Alvast hele fijne dagen, heel veel plezier!
Lies!
Hey luitjes,
het is zelfs heerljk om in gedachten met jullie mee te reizen. Jullie zijn nu in dezelfde tijd in Victoria als ik 7 jaar geleden. Twelve Apostles niet vergeten en the Great Ocean Road nemen langs de kust in het zuiden. Smulluuuh!!! Je voelt je echt down under.... Leuk om jullie te zien genieten. Jammer dat jullie als uit Melbiurne zijn andes haden jullie misschien voor mij een Kerstbloemetje kunnen brengen bij mijn tante VAN hOOFF, jUNCTION RD in Melbourne(86) , mijn logeeradres destijds. Dat zou ze helemaal leuk gevonden hebben mensen uit Tilburg, haar geboortestad, te zien.
Maar goed, ik wil jullie plannen niet in de war schoppen en geniet lekker van elke dag! Ik ben benieuwd of jullie het echte Kerstgevoel van thuis niet gaan missen? Leuk dat je he samen me anderen kan beleven in Aussie. Vanuit Tilburg,
fèène fistdaoge en vûr de jaorwisseling, lekker d'r uît en zaolig d'r in!!! HOUDOEeee........ Oh jè, en de groete van onze Fraaaans XOX
onze Fraaans komt net binnen na 4,5 uur werken, als un sneeuwpop, met 12 pechgevallen achter de rug. Ze hadden je nu hard nodig Simon, los ballos!!
We gaan vanavond naar het Kerstcircus met familie, een skiujken of ik onze Fraaans geen kunstjes kan laten doen in de piste...(hihi) BYe, bye XX
heey buurtjes
nou en weer een geweldig verhaal en wat een mooie foto's
pffff het weer bij jullie is stukken beter en als je het te warm krijgt hier wat foto's om af te koelen hahaha
heel veel plezier daar nog en fijne kerstdagen en een goei 2010
grtz buurman
Lieverds,
time flies! De feestdagen staan alweer voor de deur en hebben jullie dus bijna jullie punt bereikt...Oud&Nieuw in Sydney. Wat zal dat ontzettend gaaf zijn!
In Tilburg zal ik een borrel op jullie drinken en wens jullie dan ook hele gezellige feestdagen toe in het nog altijd mooie, warme Australie.
Dikke kus Leintje
Graag hadden wij met julllie ook op de brug gestaan in Sidney maar we hebben al gesproken op de brug over het wilhelminakanaal.Ha,Ha,Ha.
Lieve allebei, heb weer helemaal zitten genieten van jullie verhaal en de geweldige foto's... en dan is het hier maar weer glibberen en glijden....:S
Ik wens jullie hele fijne dagen en een super goede start van 2010!
Knuf uit wit Tilburg
hey, ben ik ff blij dè ik nie hoef te wèrreke vandaog. 't is hier kloôte, 15* onder nul vennaacht en sneu tot aôn oe knieën bekaant. Echt knuukeltjes weer dus!!!
'k zèè un klèèn bietje sjeloers op jullie!! D'n ouwe Fraaans
hèdde ons bericht aongekrege eergiesteren?
Ik zeg allee vanuit T
Dag luitjes lekker warm daar en al veel gezien!
Leuk om de foto`s te zien wat jullie daar allemaal uit spoken en bezichtigen, geniet er maar lekker van.
Hier is het koud, s`nachts - 15 en nu om 20.30 uur vriest het ook al ruim 10 graden en het is gigantisch druk(geen sms bericht gehad of je kan komen werken)
Wij zulllen wel werken in de kou en jullie lekker met de ballen in de zon.
Ik wens jullie nog heel veel plezier en een fijne Kerst toegewenst en een voorspoedig nieuwjaar, dit kunnen jullie deze keer eerder vieren dan wij.
Groetjes van Peter en Anja v. Gisbergen
leuk om jullie verslagen steeds te lezen
jullie boffen maar daar met het weer
je moet hier ook 3 uur uittrekken om van hilvarenbeek naar tilburg te rijden
eerst 1 1/2 uur graven in de sneeuw voor je de auto hebt gevonden(hopelijk in een keer de goede)
en dan moet het nog beginnen
maar dat gaat wel weer over
heel veel plezier met de feestdagen daar,
dan doen wij hier ook ons best
groetjes dirk en marie-louise
Hee poepies!!
Wat maken jullie toch veel mee daar.. !! Helemaal super..!! Ook dat alles zo goed verloopt daar en dat jullie optimaal kunnen genieten met elkaar en jullie vrienden.! of anders jullie plannen makkelijk kunnen aanpassen!! Hier is het idd nog helemaal wit en is de kans groot dat het er de komende dagen nog zo uit blijft zien..!! Wel gezellig!!
Wens jullie alvast fijne kerstdagen lieverds!!!
Dikke kus, Joost en Femke
Hey levensgenieters,
Hoe gaat het daar in Aussie?
Ik krijg net de foto's van Aussie op de deurmat en ik zag Brisbane voorbij komen en moest gelijk even aan jullie denken. Onze 'kliekjes' avond bij de camper haha.
Wat een fantastische verhalen hebben jullie op deze site geschreven. Nico, Coortje en ik zijn jaloers. We willen ook weer terug naar Aussie. Wij zijn inmiddels al weer twee weekjes terug in Nederland. Net of de tijd hier heeft stil gestaan. Saai en koud. We kunnen er nog steeds niet aan wennen. O ja Nicolette heeft een fantastische job gekregen in theaterwereldje. Corine komt vanaf februari weer bij mij werken. Jippie! Leuk voor Simon om te weten. Hij is een goed luisterend oor geweest in Brisbane. De meiden konden even stoom afblazen haha.
Wij hebben net als jullie na Brisbane nog zoveel ondernomen in het fantastische land.
Ter afsluiting van onze reis zijn we nog 2 dagen naar Hong Kong geweest. Hong Kong is geweldig om te shoppen. We hebben de eerste dag 14 uur geshopt haha.
Simon en Marjolein is wens jullie fantastische feestdagen en heel veel plezier tijdens het vuurwerk kijken op Harbour Brigde in Sydney.
Veel liefs,
Michella
Fijne feestdagen en een goed 2010.
Mis je wel hoor op het kdv ik ben vandaag alweer en ik kan al kletsen en lachen maar zal het meeste bewaren tot je er weer bent ;-).
Liefs Noëlle
oeps moest zijn ben alweer 6 maand vanaag.
We hopen dat jullie een leuke kerst hebben gehad en dat het nieuwe jaar geweldig zal worden. 2010 wordt jullie jaar net als 2009 jullie jaar was haha mazzellaars. Nog een leuke tijd daar en tot mails.
Hey,
Fijne jaarwisseling nog jullie daar, en veel plezier. Hier is het niet echt zonnig, koud en sneeuw hier. Brrr..
Wij willen langs deze weg, Simon en Marjolein en iedereen die hun 'n warm hart toedragen en hèèèl fijne jaarwisseling toewensen en gezond en rijk 2009.
geweldig super...heerlijk die warmte en jullie heerlijk genieten! zalig....(kerstfeest?) en Gelukkig (new year?) en fijn dat jullie zo genieten!
Ja die brug?? dat is er me 1 te ver? Maar wel geweldig om daar te zijn! Misschien zijn jullie er bijna al, want jullie hebben eerder het nieuwe jaar te pakken dan wij!
Blijf genieten van de omgeving en vooral ook vanelkaar en see U in het nieuwe jaar!!
HAPPY NEW YEAR!
doegies van deze ouw meute.
Paton was 'n beetje in de war.Moet natuurlijk 2010 zijn
Hoi lieve Marjolein,
Ik ben nu een echte grote meid geworden en heb mijn laatste dag bij de Honingbijtjes gehad. Ik start in januari met de kleuterschool. Ik heb nog een aandenken voor je achtergelaten bij Judith.
Mama en papa danken je voor alle goede zorgen en je super enthousiaste wijze van het bezighouden van de kids!
Fijne jaarwisseling en ik kom samen met mama wel een keer langs bij het Luchtkasteel als je er weer bent en tot die tijd, geniet!
Liefs Jülide, Yeliz en Ibo.
Heeee, HAPPY NEW YEAR!
Want dat is het al bij jullie inmiddels nu allang!!
Wij moeten nog even wachten.
Hoe was de brug in Sydney? Mooi vuurwerk?
Dikke knuffs van ons allen
marjolein en simon,
vanuit Tilburg, -10 gr. Celsius en sneeuw wensen wij jullie een warm en zonnig 2010!!!! Groet Frans en Caroline xx
See You!!
Ha Lein en Simon, HEPPIE NEW YIIIR!!!!! Met veel gezondheid, liefde en geluk ofcourse... En dat 2010 n mooi eind mag leveren aan het Australisch avontuur, en n mooi begin mag geven voor jullie thuiskomst straks.Hopelijk hebben jullie genoten van t spectakel in Sydney?? En natuurlijk de overnachting samen met S. vader. Hier hebben we gelukkig nog alle vingers(ja deuhhh wat wil je met sterretjes hihihihi) Maar de lol was er niet minder om. Vandaag ziet t nog steeds WIT...jakkie. maar dat mag de pret niet drukken. Gister feestjuh van mijn oma, vandaag weer een van mijn schoonpa.wat een toestand met al dat gehos en ge-eet en gedrink....HIK!!!De kersttree is al weer opgeruimd .... want anders hebben we er geen time meer voor.Jaja spannend begint het nu wel te worden... Nou, geniet nog van de komende tijd, en kan niet wachten op de foto's van afgelopen dagen.
Liefs mis joe XXX
Haai,
Leuk om de reisverhalen te lezen. Ben zelf in 2004 in Aussie geweest, dus genoeg herkenning. Is het geld nog niet op, haha? Ik ben zelf van sydney naar cairns gegaan, daarna van melbourne naar adelaide en toen de outback in. Super land he, relaxte mensen, alles laid-back en veel huge aussie burgers...
Groetjes Emy